INDREPTAR SPOVEDANIE PDF

Cleopa Ilie, Îndreptar de spovedanie, Editura Mănăstirea Sihăstria, , Arhimandrit Ioachim Pârvulescu, Sfânta Taină a Spovedaniei pe înțelesul tuturor . Descripción: indreptar de spovedanie, editura agaton, indumar, rugaciuni de pocaintă. Ver más. indreptar de spovedanie, editura agaton, indumar, rugaciuni de. Sursa: DIN MÂINILE TALE, PĂRINTE, SE VOR.

Author: Shaktishakar Tygotilar
Country: Libya
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 9 April 2013
Pages: 199
PDF File Size: 1.83 Mb
ePub File Size: 20.45 Mb
ISBN: 356-6-36135-721-7
Downloads: 97419
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yozshulrajas

Noi toti, mamele cu pruncii lor, elevii cu profesori, studentii din marele centru universitar din Iasi dinpreuna cu indreptaar lor, bolnavii din spitale dinpreuna cu doctorii, si toti credinciosii ortodocsi dinpreuna cu preotii lor.

Cei doi devin prin aceasta Taina un singur trup. Ea avea loc in cazul fiecarui copil de parte barbateasca, pentru ca fusese stabilita inca de la inceputuri, printr-o porunca data de Dumnezeu lui Avraam. Care este scopul vietii crestine?

Ioan Maximovitch – Duminica 19 Februarie 4: Sustinand finaciar parohia prin donatii Donand bani pentru fondul General sau pentru diferitele proiecte. Sa va taiati imprejur si acesta va fi semnul legamantului dintre Mine si voi. Utrenie a Botezului Domnului Sfantul Vasile cel Mare si Sfintele Moliftve.

Index of /images/fotografii/campanii//

Cel care este botezat este cufundat in apa de trei ori in numele Sfintei Treimi cele trei cufundari, simbolizeaza cele trei zile petrecute de Hristos in mormant. Cu totii stim ca parasind iubita noastra tara, am lasat acolo lucruri, amintiri, rude si mai ales o stare, o stare a sufletului la care gandindu-ne acum, aici ne face sa oftam adanc si sa ni se umezeasca ochii sufletului.

Pentru ca S-a nascut si a trait intr-un anumit mediu, El a respectat toate randuielile si obiceiurile de atunci. Organizand Fundraisinguri Organizand Ora de Cafea. Fara dorinta de a transmite un sentiment melancolic, as dori sa va reamintesc ca in data de 14 Octombrie noi romanii sarbatorim pe una dintre cele mai dragi si mai iubite sfinte, pe Sfanta Cuvioasa Parascheva.

E de dorit ca toti cei care locuiesc in casa in care se va savarsi sfestania, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca.

  ESTHER GOKHALE 8 STEPS TO A PAIN FREE BACK PDF

Armata, politia, jandarmii pun in aplicare diferite planuri pentru a facilita accesul cat mai multor persoane la racla unde odihnesc sfintele moaste ale Sfintei noastre Parascheva.

Index of /fisiere/carti/

Daca doriti sa va fiti informati saptamanal despre activitatile duhovnicesti si sociale din parohia si comunitatea romaneasca, va rugam sa trimiteti emailul dumneavoastra. Biserica Ortodoxa Romana” Sfanta Cuvioasa Parascheva” prin reprezentantii ei; preot Mihail Cristea, membrii consiliului parohial dinpreuna cu toti enoriasii va invitam sa veniti atunci cand timpul va permite si in mod special la hramul bisericii noaste sa va inchinati, sa lasati un pomelnic si sa va rugati scumpei noastre ocrotitoare sa ne ajute pe toti dupa nevoile noastre.

Maslu – Sambata 22 decembrie la Unul dintre acestea, care este destul de cunoscut, spune: La cererea parintelui Mihail Cristea de la Biserica Sfanta Cuvioasa Parascheva spoovedanie Newmarket, Inalt Prea Sfintitul Nicolae, Arhiepiscopul din cele doua Americi a solicitat si primit vesmantul cu care a fost imbracata Sfanta Cuvioasa Indrreptar ca odor de mare pret pentru aceasta biserica nou infiintata.

Aceasta bunavoie sau chenoza desavarsita a lui Hristos este considerata de Biserica un mare praznic imparatesc.

Cand un crestin a murit, rudele acestuia de multe ori trec prin spofedanie de deruta, intrucat apar pareri si traditii diferite in legatura cu datinile ce inconjoara ceremonia inmormantarii. Cumparand produse de la magazinul bisericesc. Aflata sub patronajul binecuvantata a acestui veritabil stalp al ortodoxiei, prima luna a calendarului este rastimpul benefic cand in biserici si manastiri sunt undreptar Moliftele Sfantului Vasile cel Mare – acele temute blesteme indreptate impotriva satanei, pentru alungarea demonilor si dezlegarea celor posedati.

cleopa ilie indreptar de spovedanie [carteromaneasca.wordpress.com]

Parohia Ortodoxa Romana Invierea Domnului din nordul Californiei, slujeste comunitatea romaneasca din imrejurimile orasului Hayward, San Francisco si este situata la adresa: De vreme ce Sfintii Parinti au stabilit ca Nasterea Domnului sa fie sarbatorita pe 25 decembrie, firesc a fost ca Taierea imprejur, care a avut loc dupa opt zile, sa fie praznuita pe 1 ianuarie, adica la exact opt zile de la Nastere.

  ARVIND SOOD NUMEROLOGY PDF

Dar, legatura celor morti cu cei vii nu inceteaza, ci ea se mentine prin rugaciune neincetata pe care Biserica o face pentru sufletele raposatilor, pastrand comuniunea de iubire si nadajduind in invierea tuturor la sfarsitul veacurilor Cand un crestin a murit, rudele acestuia de multe ori trec prin momente de deruta, intrucat apar pareri si traditii diferite in legatura cu datinile ce inconjoara ceremonia inmormantarii.

Acest demers a fost posibil cu bunavointa Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei care a autentificat acest dar printr-un hrisov emis de Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Astazi, cununiile sunt savarsite sambata.

Saint Nicholas – Romanian Orthodox Church

Bogat sau sarac, rege sau rob, intelept ori analfabet, toti parasim aceasta viata intr-o zi si ne prezentam inaintea lui Dumnezeu Care ne va judeca, randuindu-ne rasplata cuvenita.

Despre anul nou si despre calendar – arhimandritul Cleopa Ilie. Dimpotriva, curatenia vietii lui sfinteste mediul care-l inconjoara. Primitorii sunt doi crestini ortodocsi de sex diferit, care nu se afla intr-un grad de rudenie apropiat. Sfintirea caselor credinciosilor se face prin stropirea cu aghiasma mare in ajunul Bobotezei si prin slujba sfestaniei ce se savarseste la mutarea in casa noua si care se repeta in fiecare an sau chiar mai des, atunci cand lucrarea raului se face simtita in vreun fel in casa.

Cand va fi a doua venire a Domnului? Toate anunturile ce apar la rubrica Mica Publicitate apar gratuit si in Ziarul Miorita, epovedanie care parohia noastra are o relatie strasa de colaborare.

O perioada de gratie, in care crestinilor li se da marea sansa divina de a se innoi o data cu anul care incepe. Icoane a Maicii Domnului Troparele din ziua acestei sarbatori redau insemnatatea teologica a taierii imprejur.