AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT PDF

Pemberi maklumat hanya boleh mendedahkan maklumat yang tidak dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain. Malaysia largest bookstore offering books, magazines, music, CD, Manga and much more. Whistleblower Protection Act / Akta Perlindungan Pemberi Maklumat. Email to a Friend · Be the first to review this product. Availability: In stock. MYR Qty.

Author: Mausida Mauramar
Country: Trinidad & Tobago
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 5 June 2015
Pages: 46
PDF File Size: 8.14 Mb
ePub File Size: 9.21 Mb
ISBN: 347-4-71318-414-6
Downloads: 3106
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zurn

Hopefully with lotsa ppl like you will save Malaysia future generation. Syahredzan menyifatkan perkara dalam Seksyen 6 itu sebagai satu kelemahan yang menyebabkan akta tersebut tidak berkesan bagi penjawat pembrri yang peduli dan mahu bertindak keatas salah laku dalam kerajaan.

Transmenu powered by JoomlArt.com – Mambo Joomla Professional Templates Club

Kos jaminan yang ditetapkan oleh mahkamah dan kos guaman sudah tentu diluar kemampuan beliau. We, the rakyat will do the best to support you…. Kepentingan rakyat diutamakan NOW. Enter your search terms Submit search form.

Badan ini telah didaftarkan dan akan beroperasi dari pusatnya di Sungai Besi.

Akta ini merupakan matlamat Dasar Ke Sepuluh dinyatakan dalam Akta Komunikasi dan Multimedia iaitu bagi menjamin keselamatan maklumat dan kebolehpercayaan dan keutuhan rangkaian.

Anda mendapati data peribadi anda disalah gunakan oleh individu atau organisasi tertentu. Barulah rakyat menghormati kakitangan kerajaan akhirnya kakitangan kerajaan akan mendapat kerjasama tentunya mendapat maklumat dari rakyat dengan rela hati bukan dengan duit hadiah.

Sebarang sumbangan akan membantu menyegarkan lagi proses maklumag masyarakat dan membina kebertanggungjawaban awam di negara ini.

  AKTA KEMAJUAN PETROLEUM 1974 PDF

Berfungsi sebagai badan pemantau yang menilai secara berkala prestasi urustadbir, tata kelola governance dan ketelusan kerajaan dan agensinya termasuk syarikat berkaitan kerajaan. Saya bersimpati dengan nasib yang menimpa Saudara Johari Mohamad yang hilang mata pencarian, diugut, disiasat dan akhirnya didakwa. No hard copies accepted. Jadi patutnlah sangat kakitangan kerajaan diberi kenaikan gaji atas belanja yang melambong naik sekarang.

Stamp duty payable Video links CJ to ‘appointment fixing’ scandal Malaysian Bar outraged by a woman detainee stripped naked and forced to do ear squats Walk for Justice: Menjalankan program kesedaran untuk menggalakkan lebih ramai pemberi maklumat tampil ke hadapan; dan 5. We are sorry, for registered members only. Going for a holiday?

Pinda Akta Perlindungan Pemberi Maklumat

We rakyat will help as much as we can, we stand by you! Trump slows down troop withdrawal West Ham sign Nasri on day doping ban ends Yemen war: Peguam, Syahredzan Johan berkata Seksyen 6 daripada akta perlindungan tukang adu itu tidak menyatakan secara khusus pemberi maklumat dilindungi daripada OSA atau mana-mana undang-undang lain.

Janganlah heran kalau beras berterabor atas jalan ada yang kutip bagi anak bini makan. Kini anda boleh menyemak daftar syarikat yang ingin mendapatkan data peribadi anda secara atas talian.

Janganlah disembunyikan lagi, berkatalah tentang kebenaran. Melindungi dan menjaga kebajikan pemberi maklumat melalui Dana Perlindungan Pemberi Makpumat Whistleblower Protection Fund yang menanggung kos guaman, kos hilang sara diri dan lain-lain; 4. Click the link above to download.

  BUCZKOWSKI CZARNY POTOK PDF

Ada juga yg baik tolong payungkan saya. Click on the link above to check out the list of hotel corporate rates for Members of the Bar, which is updated occasionally. Pemberi maklumat hanya boleh mendedahkan maklumat yang tidak dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain. Berfungsi sebagai badan pemantau yang menilai secara berkala prestasi urustadbir, tata kelola governance dan ketelusan kerajaan dan agensinya termasuk syarikat berkaitan kerajaan ; 2.

You must be logged in to post a comment. Akta Perlindungan Pemberi Maklumat Whistleblowers Protection Act yang digubal langsung tidak berkesan malah diragui rakyat. alta

Whistleblower Protection Act / Akta Perlindungan Pemberi Maklumat

Pemburuan ini juga bertujuan untuk mematikan bercambahnya budaya baru dalam masyarakat kita yang menggalakkan pemberi maklumat tampil ke hadapan. NOW akan dilancarkan secara rasmi pada 30 Ogossehari sebelum Hari Kebangsaan untuk melambangkan kebebasan baru rakyat Malaysia. Menjalankan program kesedaran untuk menggalakkan lebih ramai pemberi maklumat tampil ke hadapan; dan. Meniti kekangan kerahsiaan itu, Shuhairoz menjelaskan pemberi maklumat tidak perlu mengambil dan membongkar dokumen yang dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain.

Melatih lebih ramai aktivis yang berkemahiran menganalisa skandal dan melakukan pendedahan.

Anda boleh menyemak status aduan anda disini. Subscribe to this comment’s feed.